top of page
  • Ronit Asa

Açlık Sinyallerinizi Gözden Geçirin

F

izyolojik açlık ile duygusal açlığı birbirine karıştırıyor olabilir misiniz? Açlık sinyallerinizi gözden geçirin gerçekten fizyolojik olarak vücut aç mı?

Enerjiniz mi düştü, sersemlik, baş dönmesi mi hissediyorsunuz, karnınız mı guruldamaya başladı? Aslında bunlar çoğumuzun unuttuğu fizyolojik açlık işaretleridir. Yapmamız gereken farkındalıkla yemek yemek. Gerçekten yemek yediğimizi , neden yemek yememiz gerektiğini ve ne yediğimizin farkında olursak o zaman gerçek bir doygunluğa ulaşmış oluruz. Hem duygusal olarak hem de fizyolojik olarak doymuş hissederiz. Çoğumuzun yaptığı hata duygusal açlık ile fizyolojik açlığı birbirine karıştırmaktır. Evet belki fizyolojik olarak karnımızı bir şekilde doyuruyoruz ama duygusal açlığımızı hiç doyurmazsak kendimizi kısa bir süre sonra tekrar yemek yerken bulabiliriz.

Peki farkındalıkla yemek yemek ne demek?

• Rahat bir ortamda, masada oturur vaziyette yemek yiyin.

• Çok kalabalık ortamlardan ve dikkatinizi dağıtıcak ortamlardan kaçının.

• Bir lokmayı ağzınıza aldığınızda 20-25 kez çiğneyin ve ne yediğinizin farkında olun. Doyma sinyalleri ancak beynimize yirmi dakikada iletilir. Yeme hızınızı yavaşlatırsanız doğru porsiyonlarda tüketim konusunda beyninizin doyma sinyallerini yakalayabilirsiniz.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page